30 Eylül 2013 Pazartesi

Recoleta Mezarlığı-Buenos Aires-Arjantin

6. Gün (26.09)

Akşam google translate yardımıyla da Matilda ile saatlerce sohbet ettik,iyi bir gezgin ve ev sahibi. Sabah erkenden güne başladık,Matilda işe gitti bende dana önce kullanmadığım uzun bir caddeye attım yine kendimi.Caddeler iyi hoşta yere tüküren insanlar Türkiye’yi hiç aratmıyor L Planım Recoleta’ya gitmekti zamanım geniş olduğu için yolu baya uzatmışım.Köpek gezdiricileri çok fazla var ve parklarda dolaştırıyorlar.Parkta ilkkez gördüğüm ağaçların altında köpeklerin oynamalarını izlemek çok keyifliydiJ













Mezarlığın hemen alt tarafında ki ağaç kendine hayran bırakıyor.Dalları destekle duran ağaş kim bilir kaç yaşında.. Ve bu ağaçların kökleri parkta dışarı çıkmış durumda,biribin kökü diğerine kadar gidiyor nerdeyse.






Oldukça keyifli bir yürüyüş sonucu Recoleta mezarlığına ulaştım.Burası mezarlık değil sanki gösteriş yeri.Mezarlar güzel mimarisi ve heykelleriyle birbirleriyle yarışıyor.














Mezarlığın düzeni fransız bir mühendis tarafından tasarlanmış.Labirent şeklinde olan mezarlık 1822 yılında kurulmuş.Eva Peron ve ailesinin mezarıda burada.Artık buradan yeni yer almak mümkün değilmiş.
Uzun bir süre mezarlıkta vakit geçirdikten sonra yine farklı yollardan evin yolunu tuttum.Akşam da matildanın brokolili makarnası ve güzel sohbetle sona erdi.


7.Gün (27.09)

Bugun evde kalıp çamaşır vs yıkadım J Birazda ispanyolca çalıştım.Dün Matilda’ya türk yemeklerinden fazlasıyla bahsedince bi günde benim yapmamı istedi.Markete ve manava gidince kızartma yapmaya karar verdim :D Egeli biri olarak Arjantin ile et yemeğinde yarışamayacağıma göre iş sebzeye kaldıJ Yemekten sonra dışarıya çıkıp arkadaşlarıyla buluştuk.Keyifli bir akşamın sonunda bu günde bitti.

1 yorum:

  1. ilgiyle takip ediyorum. Genellikle Kuyumcu ve gümüşçü olan Libertad caddesinde (9 ağustos caddesinin arka paraleli) Türkiye'den giden Ermenilerle karşılaşabilirsin.ör: Joyas Murat(dikran bey)
    Bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. http://www.youtube.com/watch?v=QealHgFP0AQ

    YanıtlaSil